ARTIGAR:
Preparar per al conreu un tros de terra, anteriorment cobert de bosc, traient-ne els arbres i cremant-ne la brolla o la llenya en munts que després s'escampen perquè les cendres serveixin d'adob, i traient les pedres per poder llaurar.

FINALITAT DEL BLOG:
Sense voler ser un inventari exhaustiu de tots els elements naturals i derivats de l'activitat humana existents en les MUNTANYES DE PRADES, sí que voldríem poder descriure el màxim d'elements possibles (camins, barrancs, cims, cabanes, masos, corrals, fonts, pous, etc.), i per això agrairíem la màxima ajuda de tothom.
martes, 16 de agosto de 2011

Font de L'albergada


NOM: Font de L'albergada
QUIN TIPUS D'ELEMENT ÉS?: Font.
EN QUIN ESTAT ES TROBA?: Arranjada, raja amb certa abundància i l'aigua es portada a una bassa.
DETALLS: Broc de ferro.
D'ON S'HA EXTRET LA INFORMACIÓ?: "In situ" i del llibre:Ramon Amigó i Anglès, Siurana de Prades, Institut d'Estudis Catalans, Barcelona, 1995.
SITUACIÓ: A 2km al Nord-Est de Siurana, una mica per sota de la pista de Siurana a Prades quan aquesta creua el barranc de la Savina. Esta gairebé al mateix curs del barranc que en aquesta partida es diu de l'Albergada. Hi passa un sender a tocar, que és camí per anar al Pla de l'Arp des d'el coll de Ginebre.
DATA DE LA NOSTRA LOCALITZACIÓ: 28 d'agost del 2005
OBSERVACIONS: El topònim podria provenir de lloc on es concentraren els exèrcits abans d'assetjar Siurana, ja que els topants són prou amples i amb l'aigua de la font. I a més està just on arrenca l'istme de Siurana, per lo tant un enclavament estratègic de primer ordre.
DEMANDA:  Qualsevol persona que ens pugui ajudar ampliant la informació o dient-nos els errors en què haguem incorregut, agrairíem que ho fes.
Així mateix, si algú necessita dades que puguem facilitar nosaltres, que no dubti de posar-se en contacte.
000000000000

No hay comentarios:

Publicar un comentario