ARTIGAR:
Preparar per al conreu un tros de terra, anteriorment cobert de bosc, traient-ne els arbres i cremant-ne la brolla o la llenya en munts que després s'escampen perquè les cendres serveixin d'adob, i traient les pedres per poder llaurar.

FINALITAT DEL BLOG:
Sense voler ser un inventari exhaustiu de tots els elements naturals i derivats de l'activitat humana existents en les MUNTANYES DE PRADES, sí que voldríem poder descriure el màxim d'elements possibles (camins, barrancs, cims, cabanes, masos, corrals, fonts, pous, etc.), i per això agrairíem la màxima ajuda de tothom.
martes, 23 de agosto de 2011

Lo Tros de la Carrerada

Caseta del tros

NOM: Lo Tros de la Carrerada.
QUIN TIPUS D'ELEMENT ÉS?: Finca de terreny.
EN QUIN ESTAT ES TROBA?: No explotada.
DETALLS: És una finca on hi destaca un excelent treball de pedra seca. Amb l'especial notorietat que està demunt del "gris", per tant tota la pedra és de caire granític, i el terra és arena, extremadament permeable.
D'ON S'HA EXTRET LA INFORMACIÓ?: "In situ" i xerrant amb els antics propietaris del terreny.
SITUACIÓ: A tocar de La Carrerada, a Alforja, quan aquesta deixa el pas de carro i s'enfila pel coster, en direcció a la Mola de l'Escolà.
DATA DE LA NOSTRA LOCALITZACIÓ: 22 de Gener de 2011.
OBSERVACIONS: Hi ha una caseta, una font i una bassa relativament moderns, però hi destaquen uns magnífics marges que aprofiten les petites cingleres. Als marges trobem escales i arneres. Però la joia és una conillera de més de 3m de diàmetre per 2m de fondària. És en propietat privada, per tant no aconsellem la seva visita sense permís.
DEMANDA:  Qualsevol persona que ens pugui ajudar ampliant la informació o dient-nos els errors en què haguem incorregut, agrairíem que ho fes.
Així mateix, si algú necessita dades que puguem facilitar nosaltres, que no dubti de posar-se en contacte.
000000000000

Font i Bassa

Arneres i conillera

No hay comentarios:

Publicar un comentario