ARTIGAR:
Preparar per al conreu un tros de terra, anteriorment cobert de bosc, traient-ne els arbres i cremant-ne la brolla o la llenya en munts que després s'escampen perquè les cendres serveixin d'adob, i traient les pedres per poder llaurar.

FINALITAT DEL BLOG:
Sense voler ser un inventari exhaustiu de tots els elements naturals i derivats de l'activitat humana existents en les MUNTANYES DE PRADES, sí que voldríem poder descriure el màxim d'elements possibles (camins, barrancs, cims, cabanes, masos, corrals, fonts, pous, etc.), i per això agrairíem la màxima ajuda de tothom.
viernes, 17 de febrero de 2012

Mas del Xarrumba

NOM: Mas del Xarrumba
QUIN TIPUS D'ELEMENT ÉS?: Masia
EN QUIN ESTAT ES TROBA?: Completament arruïnada, conserva part de les parets.
DETALLS:
D'ON S'HA EXTRET LA INFORMACIÓ?: "In situ".
SITUACIÓ: Podria haver estat el camí que comunicava el Mas de Forès i la central elèctrica abans de fer-se la pista.
DATA DE LA NOSTRA LOCALITZACIÓ: 17 de març del 2010
OBSERVACIONS:
COORDENADES: WGS84, 31T, 341697-4571206
DEMANDA:  Qualsevol persona que ens pugui ajudar ampliant la informació o dient-nos els errors en què haguem incorregut, agrairíem que ho fes.
Així mateix, si algú necessita dades que puguem facilitar nosaltres, que no dubti de posar-se en contacte.

000000000000

1 comentario:

  1. No és un, sinó dos: mas de Xarrumba i de Camaprim, paret per paret. El camí que dius era el camí d'Alcover a l'Aixàviga. També permetia accedir a Mont-ral, òbviament, però no era el principal, que passava per mas de Miró. La pista que puja Glorieta amunt des de mas de Forès, va ser feta quan es van construir els molins Nous (és a dir, el que tu en diu central elèctrica).

    ResponderEliminar