ARTIGAR:
Preparar per al conreu un tros de terra, anteriorment cobert de bosc, traient-ne els arbres i cremant-ne la brolla o la llenya en munts que després s'escampen perquè les cendres serveixin d'adob, i traient les pedres per poder llaurar.

FINALITAT DEL BLOG:
Sense voler ser un inventari exhaustiu de tots els elements naturals i derivats de l'activitat humana existents en les MUNTANYES DE PRADES, sí que voldríem poder descriure el màxim d'elements possibles (camins, barrancs, cims, cabanes, masos, corrals, fonts, pous, etc.), i per això agrairíem la màxima ajuda de tothom.
martes, 7 de febrero de 2012

Foc al terme de l'Albiol

El dissabte es va declarar un incendi ales Muntanyes de Prades, al terme municipal de l'Albiol, transcric:
"El 90% de la zona afectada pertany al PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) de les Muntanyes de Prades. La superfície afectada pel foc es troba al nord de la carretera TV 7046 i ha afectat dos paratges; Lo Mas Blanc i, més a l'est, el Pla de Graons. Es tracta d'una àrea de muntanya; les flames, empeses pel vent, han cremat el pendent i han arribat fins a la cresta."
Pel seguiment de la noticia es pot llegir, a banda de a tots els diaris, a les noticies de premsa de la Generalitat de Catalunya, del dia 4 i del dia 5 

Nota de El Pais del dia 5 (->):
"Ahora los investigadores recopilan datos para descubrir las causas del incendio. Según las primeras hipótesis, podría haberse originado justo debajo de un cableado eléctrico. El Consistorio de L’Albiol lleva años tratando de reubicar la línea eléctrica, aunque hasta el momento todos los planteamientos han sido rechazados por los habitantes cercanos. De hecho, el fuego que devastó 500 hectáreas de la misma zona y llegó hasta Alcover en el año 2000, según los agentes rurales, se inició porque dos cables hicieron contacto y causaron chispas. En aquella ocasión las llamas llegaron a los municipios cercanos y quemaron algunas casas."

Ara ja està extingit, després de cremar mes de 70 has. de pi i matoll. Es una zona que ja es va cremar a l'any 2000, la pregunta es: Quan tornarà a tocar?.

1 comentario: